Christian Danning (Sophus Christian Danning, Chr. Danning, Christian Pedersen) 16.06.1867-07.11.1925

<p>Sophus Christian Danning, født Christian Pedersen var en dansk dirigent og komponist.</p> <p>Danning, der tog navneforandring 1893, studerede violin, klaver og teori ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Senere undervistes han i Tyskland (Sondershausen og Leipzig). I 1896 fik han Det anckerske Legat og rejste til Italien, Frankrig og Tyskland. Derefter arbejdede han en tid i Finland og virkede som musiklærer i København, men 1899-1907 var han på Edvard Griegs anbefaling ansat som kapelmester ved teatret i Bergen samt ved det lokale musikselskab Harmonien...</p> <p align="right">Further information found at Danning's Wikipedia page.</p>

Stjórnandi og tónskáld

Þorsteinn Jóhannesson uppfærði 9.11.2015