Erik Bøgh (Erik Nicolai Bøgh, Erik Bögh, Erik Bogh, E. Bøgh, E. Bögh) 17.06.1822-17.08.1899

Erik Nicolai Bøgh, var en dansk digter og komponist. Søn af skolelærer Hans Henrik Bøgh og hustru Marie Dorothea, f. Møller. Bror til maleren Carl Bøgh (1827-1893). Gift med norskfødte Andrea Schøyen, datter af kaptajn Aslak Shøyen til Schøyengaard.

Bøgh blev i 1841 uddannet som lærer fra Jonstrup Seminarium og fungerede herefter som lærer i et par år, bl.a. i Fuglebjerg, hvor han også var kirkesanger. I Fuglebjerg begyndte han, frustreret over en række uoverensstemmelser med sin foresatte, sognepræsten, at skrive digte, en tanke, han dog efter et stykke tid forlod for i stedet at satse på en karriere som skuespiller, bl.a. som del af en dansk teatertrup, der turnerede i Sverige. Heller ikke det førte dog til noget, og en tid forsørgede han sig ved at sælge portrætter i Sverige og Norge, som han havde tegnet med blyant...

Further information found at Bøgh's Wikipedia page.

Ljóðskáld og tónskáld