Þjss"Graduale 1"(Ómerkt handrit) Graduale

Saga

Brot, blöð og arkir úr skinnbókum með nótum og latneskum söngtextum, utan af reikningum Anders Frantsen 1595-1596 (3 blöð)

001r -

Tonale
Upplýsingar:
Tonale: Secundus tonus: Ps. ? (beg. incompletely) V Gloria patri Tercius tonus: In Dum clamarem. (inc.) Confessio. Amen Omnia. Benedicite. Amen. Alleluia. Ps. Cantate domino V Gloria patri Quartus tonus:I n Prope. (inc.) Beminiscere. Amen. Alleluia alleluia. Ps. Beati immaculata V Gloria patri Quintus tonus: In Circumdederunt me. (inc.) Amen. Laetare. Amen. Miserere. Amen. Ps In te domine V Gloria patri Sextus tonus: In Hodie scietis. (inc.) Alleluia alleluia. Ps Domini es terra V Gloria patri (beg.)

001v -

Tonale og Sálumessa
Upplýsingar:
Tonale (cont.): Sextus tonus (cont.): V Gloria patri (end) Septimus tonus: In Populus syon. (inc.) Amen. Puer natus est. Amen. Adorate. Amen. Alleluia alleluia. Ps dominus regnavit exultet V Gloria patri Octavus tonus: In Ad te levavi. (inc.) Amen. Lux fulgebit. Amen. Alleluia alleluia. Ps Dominus regnavit decorem V Gloria patri Mass for the Dead:* In Recordare domine Alleluia alleluia InPs Quis regis israel Gr Misit dominus (beg.) * written by a different hand

002r -

Tíðasöngur á messu Jóhannesar guðspjallamanns og Tíðasöngur á messu Innocentum martyris
Upplýsingar:
St. John the Evangelist: Of Justus ut palma (beg. incompletely) Alleluia Co Exiit sermo Alleluia Holy Innocents: In ex ore infantium InPs Domine dominus noster Gr Anima nostra (rubr.) GrV Laqueus (rubr.) Alleluia (rubr.) AlV Te martyrum (rubr.) Seq Celsa pueri (beg.) (cf. AH 35:162)

002v -

Tíðasöngur á messu Innocentum martyris og Tíðasöngur á Tómasarmessu
Upplýsingar:
Holy Innocents (cont.): Seq Celsa pueri (end) Of Anima nostra (rubr.) Co Vox in rama Thomas of Canterbury: In gaudeamus omnes InPs Exaudi deus Gr Posuisti (rubr.) GrV Desiderium (rubr.) Alleluia (rubr.) AlV Gloria et honore (rubr.) Seq Solenne canticum (beg.) (cf. AH 54:81)

003r -

Pentecost infra octavam
Feria 4 after Pentecost: Seq Lux iucunda lux insignis (beg. incompletely) (cf. AH 54:154)

003v -

Upplýsingar:
Feria 4 after Pentecost (cont.): Seq Lux iucunda lux insignis (end) Of Meditabor in mandatis Co Pacem meam Feria 5: In Spiritus domini (rubr.) Alleluia (rubr.) AlV Emitte spiritum (rubr.) Alleluia AlV Factus est repente Seq Alma chorus (ends incompletely) (cf. AH 53:87)

Uppruni Ekki skráð
Aldur Ekki skráð
Kirkjuleg tengsl Tonal; Mass for the Dead; St. John the Evangelist (27/12); Holy Innocents (28/12); Thomas of Canterbury (29/12); Pentecost infra octavam
Handritsgerð Skinnhandrit
Varðveislustaður Þjóðskjalasafn Íslands